Aastate jooksul on inimesed avastanud palju toiduaineid, mida tarbitakse toidu või jookidena, ja üks nendest on tee.
Erinevate allikate ja iidsete pühakirjade kohaselt algab tee ajalugu umbes 5 tuhat aastat tagasi. Mõned andmed näitavad, et teelehti kasutati varem toidu või ravimina. Ühe legendi kohaselt maitses teed esmakordselt hiina kultuuri üks tähtsamaid kangelasi, põllumajanduse ja meditsiini soosija Shennong. Ükskord reisi ajal kukkus mitu teepuulehte kogemata patta, kus kees vesi. Tõmmis osutus nii maitseküllaseks ja kosutavaks, et Shennongile meeldis see väga ja ta hakkas sellist tõmmist iga päev jooma, pärast mida hakkasid paljud teised seda jooki tarbima.
Teepuude istutamine kasvatamise ja töötlemise eesmärgil algas Hiinas umbes 300 e.m.a. Esialgu serveeriti teed ainult keiserlikes ja kõrgemates ringkondades ning hiljem hakati teelehtedega taimi üha enam kasvatama erinevates piirkondades ja kutseala muutus järk-järgult masstootmiseks. Nii said teetseremooniad üheks Hiina traditsiooniliseks pärandiks ja paljudele on see regulaarne rituaal — ühtedele tervendamiseks ja organismi puhastamiseks, teistele tuju tõstmiseks ja vaimu ergutamiseks.
Jaapanisse sattusid teepuulehed veidi hiljem, millalgi 800ndatel aastatel, ja 1200ndatel hakkasid taimed ise kasvama. 18. sajandil toodi tee Taiwanile ja Jaava saarele, kus algas ka selle masstootmine. Tee hakkas levima ja saavutas ülemaailmse kuulsuse. 17. ja 18. sajandil said teest teada eurooplased ning Indias ja Indoneesias istutati juba esimesed taimed, hiljem tekkisid suured teepõõsaste istandused. Tee avastati ka Inglismaal, Lõuna-Ameerikas ja Venemaal, veidi hiljem hakati teed kasvatama ka Venemaa lõunapiirkondades.
Praeguseks on tee saavutanud ülemaailmse kuulsuse ja paljudes riikides juuakse seda iga päev. Sortide valik on suurenenud, ilmunud on uued tee töötlemise ja valmistamise meetodid ning tootmise ulatus on jõudnud uuele tasemele. Naturaalses tees on suur hulk kasulikke aineid, mille tõttu on sellel positiivne mõju tervisele, ergutades ja tõstes meeleolu, soojendades külmas ja jahutades kuumas, mistõttu selle populaarsus kasvab jätkuvalt.